Στο εργαστήριο Πληροφορικής μαθαίνουμε Tux Paint

 

Σήμερα στο μάθημα της Πληροφορικής εξερευνήσαμε με τα μικρότερα παιδιά του ΚΔΑΠ UBUNTU ένα πρόγραμμα ζωγραφικής, που λέγεται Tux Paint.

Στo Τux Paint υπάρχει ένας μεγάλος λευκός καμβάς και διάφορα εργαλεία όπως: γραμμές, πινέλα, βούρτσες, γεωμετρικά σχήματα, σβήστρα και πινέλα. Ακόμα, διαθέτει τις επιλογές “Επανάληψη” και “Ακύρωση”.

Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά μπορούν να φορτώσουν περιγράμματα εικόνων, τα οποία μπορούν να τα χρωματίσουν σαν να είναι ένα βιβλίο ζωγραφικής.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΟΖΑΝΗ 1

Το πιο εκπληκτικό με το Tux Paint είναι ότι έχει δύο ειδικά εργαλεία που λέγονται “Μαγικό” και “Σφραγίδα”.  Με το “Μαγικό” μπορούμε να πετύχουμε εντυπωσιακά εφέ όπως ουράνιο τόξο, λάμψεις, κιμωλία και άλλα, ενώ με τη “Σφραγίδα”, στην οποία περιέχονται πολλές εικόνες και clipart μπορούμε να τυπώσουμε πάνω στον καμβά, φυτά, άνθη, ζώα, εικόνες διακοπών και πλανήτες.

Το πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για να εξοικειωθούν τα παιδιά με τις βασικές ψηφιακές γραφιστικές ικανότητες, παρέχοντας συγχρόνως ένα εξαιρετικά ελκυστικό περιβάλλον γι’ αυτά.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΟΖΑΝΗ 2

Τα παιδιά ζωγραφίζουν με το Tux Paint

 

Στην αρχή η κυρία Φωτεινή παρουσίασε στα παιδιά το πρόγραμμα Tux Paint. Μετά μίλησε για τα εργαλεία που διαθέτει και έδειξε ένα μικρό παράδειγμα με το τι μπορούν να κάνουν με το καθένα.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τις δυνατότητες του προγράμματος και ανυπομονούσαν να το δοκιμάσουν και να το εξερευνήσουν.

Ήταν τόσο χαρούμενα που επιτέλους είχε έρθει η ώρα της Πληροφορικής, που συνέχεια παρακαλούσαν να μην τελειώσει το μάθημα.

Και κάπως έτσι χαρούμενα και ξέγνοιαστα, κύλησε η ώρα στο ΚΔΑΠ UBUNTU!

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΟΖΑΝΗ 5 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΟΖΑΝΗ 4 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΟΖΑΝΗ 3

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΟΖΑΝΗ 3

 

 

ΚΔΑΠ Κοζάνης